Facebook Marketplace: en omfattande Guide för marknadsförare (2024)

Facebook Marketplace introducerades 2016 som en plats för människor att köpa och sälja inom sina samhällen. Tänk Craigslist, men med Messenger.

men planer på att införliva fler varumärken i plattformen innebär att stora förändringar pågår. I juni 2018 tillkännagav Facebook möjligheten för företag att placera annonser på Marketplace. Och snart kommer Facebook att lägga till fler B2C-alternativ till C2C-plattformen.

med andra ord, Tänk Amazon med en hyperinriktningsalgoritm.

Så, hur fungerar Facebook Marketplace exakt? Och vad kan företag göra för att förbereda sig? Läs vidare för att lära dig vilka funktioner som för närvarande är tillgängliga och hur du planerar för vad som finns i butiken.

Vad är Facebook Marketplace?

Facebook Marketplace är en online shoppingkanal. Det är en plats för Facebook-användare att köpa och sälja från varandra lokalt.

Från och med maj 2018 används Marketplace i mer än 70 olika länder av mer än 800 miljoner människor varje månad.

Du kan komma åt Facebook Marketplace i Facebook-appen och på skrivbordet:

  • på mobilen klickar du på den vita storefrontsymbolen längst ner i appen på iOS och högst upp i appen på Android.
  • på en stationär webbläsare klickar du på den röda och vita skyltfrontsymbolen i vänster marginal.

listor på Facebook Marketplace organiseras av kategorier som underhållning, fordon, bostäder och hobbyer. Shoppare kan filtrera sökningar efter pris och plats, och spara listor för framtida referens.

varje lista kan innehålla upp till 10 bilder tillsammans med en beskrivning av produkten.

intresserade kunder kan meddela säljare direkt på Messenger för att ställa frågor.

Facebook Marketplace ads

annonser i Facebook Marketplace visas i flödet när någon bläddrar.

dessa placeringar har fördelen att nå människor där de handlar. Annonsörer har sett en markant ökning av omvandlingsfrekvensen jämfört med Nyhetsflödesplaceringar.

Facebook Marketplace Shop listings

För närvarande kan endast företag i USA ansöka om att lista och sälja produkter på Facebook Marketplace. Bilhandlare på vissa platser får också lista fordon genom Lagerpartners.

varumärkeslistor visas för närvarande i två områden på Marketplace: i Butikskategorin och i kategorin dagliga erbjudanden. (Från och med januari 2019 är detta innehåll endast synligt för oss användare.) Endast handplockade företag som erbjuder varumärkesprodukter till rabatterade priser är berättigade till deals-programmet.

Facebook tar inte ut listavgifter eller tar en minskning av provisioner. Så för varumärken som godkänts för att lista produkter är Marketplace i huvudsak en gratis, organisk distributionskanal. Men Marketplace listor kräver en Facebook kassan integration, som tar ut en $.30 och 2,9 procent avgift för varje transaktion.

deals-programmet

det finns tre nivåer till deals-programmet: the Everyday Deal, the Featured
Deal och Lighthouse-programmet.

bättre erbjudanden placeras i högre nivåer som erbjuder högre exponering. Till exempel kan varumärken som erbjuder exklusiva erbjudanden i Lighthouse-programmet dra nytta av toppplacering, konsumentsubventioner, marknadsföring på och utanför webbplatsen och influencer-uppsökande.

annonser och butikslistor har fördelen av Facebook: s inriktningsalgoritm, som kommer att täcka ditt innehåll till de mest sannolika kunderna.

Vem är berättigad att sälja på Facebook Marketplace?

just nu finns det två primära vägar för företag som är intresserade av att sälja på Marketplace.

Du kan antingen ansöka om att lista i Facebook Marketplace Shop eller ansöka om att vara en affärspartner. Kom ihåg att applikationer för närvarande endast är öppna för amerikanska handlare och bilföretag.

hur man ansöker om att lista i Facebook Marketplace Shop

För att ansöka om att sälja på Facebook Marketplace måste Sidadministratörer fylla i Marketplace eCommerce Retailer Interest Form. Eftersom tillgången till Facebook är begränsad är det en klar fördel att arbeta med en av Facebooks listningspartner, som BigCommerce, Shopify eller Zentail.

för att ansöka måste återförsäljare kunna uppfylla dessa krav:

  • sälj nya produkter till konsumenter
  • företag baserat i USA
  • beställningar måste uppfyllas inom tre dagar och tas emot inom sju dagar
  • acceptera returer upp till 30 dagar
  • produktlistor måste innehålla ett namn, beskrivning, ytterligare produktbilder och en miniatyrbild på en solid bakgrund. Inga grafiska överlägg, text, ikoner eller märken ska finnas på bilder.

företag från följande branscher har prioriterats att sälja på marknadsplatsen: skönhet, kläder och accessoarer, väskor och bagage, baby och barn, hem d jacobcor.

hur man ansöker om att bli Facebook Marketplace deals partner

företag som uppfyller kriterierna för att lista på Facebook kan också kvalificera sig för deals-programmet. För att kunna övervägas måste prissättningen för erbjudanden vara minst 15 procent under tillverkarens föreslagna Listpris (MSRP).

kategorier som prioriteras för dagliga erbjudanden inkluderar: konsumentelektronik, hem, presentkort, Spel, Leksaker och spel, intimates och strumpor, skor, sport och utomhus, skönhet, smycken och Klockor och kläder och accessoarer.

Facebook har lanserat ett betapartnerskapsprogram för företag inom bil-och bostadsindustrin. Om ditt företag är berättigat kan du ansöka här.

om inte, titta på detta utrymme för framtida uppdateringar.Facebook Facebook-sida för Facebook Marketplace

öppna en Facebook-sida butik

alla Facebook Marketplace-listor måste ha en Facebook-butik på sin företagssida. Plus för en begränsad tid, det finns en chans att företag med butiker kan ha produkter som presenteras i Marketplace som utbyggnaden unfurls.

butiker är din Facebook-butik. Varje företagssida kan ha en butik, men tillgången till olika funktioner beror på din plats.

betalningar på din Facebook-butik kan ställas in för kassan på din webbplats (eller en annan som Paypal), eller direkt på Facebook via integration med Facebook Checkout.

ditt butiksinnehåll kan delas, sparas, användas i annonser och migreras till Marketplace. För att öppna butiken måste du lägga till minst en produkt som ska granskas och godkännas.

lär dig hur du ställer in butiken här.

starta en produktsamling

produkterna du säljer från din butik kan organiseras i samlingar. Ju bättre organiserade dina samlingar desto lättare är det för kunderna att hitta och köpa produkter.

Du kan skapa speciella samlingar bara för Facebook, eller spegla dina samlingar för att matcha din webbplats organisationsschema. Produkter kan läggas till och tas bort från samlingar när som helst, och du kan ha upp till 50 samlingar tillgängliga.

som en allmän regel, ju högre kvalitet bilderna och mer information du ger i varje produktbeskrivning, desto bättre. För maximal effektivitet, följ Facebook: s produktbild och beskrivningsriktlinjer, särskilt eftersom detta kommer att ställa dig upp med krav på potentiell marknadsintegration senare.

Om ditt företag är godkänt för Facebook Marketplace kan produkter som visas i din butik distribueras i marketplace-flödet. Se till att dina bilder och text följer Marketplace SPECIFIKATIONER i förväg. (Kom ihåg: solid bakgrund, inga överlägg.)

integrera med Facebook Checkout

Du kan köra en butik utan Facebook Checkout, Men online-återförsäljare som vill använda Marketplace bör lägga till den i sin sidas butik. För närvarande är den här funktionen endast tillgänglig för återförsäljare i USA.Facebook betalningsfunktionen tillåter människor att köpa produkter direkt på Facebook utan att behöva lämna appen på webbplatsen. Betalningslösningar med mindre friktion förbättrar automatiskt konverteringarna.

en annan fördel med Facebook Checkout är att kundformulär är förfyllda, vilket gör kassaprocessen ännu smidigare.

6 sätt att använda Facebook Marketplace för ditt företag

oavsett om du listar produkter eller visar annonser finns det många möjligheter för företag att dra nytta av Marketplace-kanalen.

Test med Facebook Marketplace ads

oavsett om du kan lista produkter på Marketplace, annonser med placering i Marketplace är ett bra sätt för ditt företag att testa vattnet.

i ett försök att växa sin verksamhet beslu*tade BarkBox att driva en split-testkampanj för att marknadsföra sin månatliga hundbehandlings-och leksaksabonnemangstjänst. De delade jämnt publiken för sina annonser mellan nyhetsflöde ensam och Marknadsplats och Nyhetsflödesplacering.

kampanjen presterade markant bättre när annonser visades i båda flödena, med 49 procent större räckvidd och en 16 procent högre omvandlingsfrekvens.

om du vill skapa en annons på Marketplace går du till Ads Manager och väljer räckvidd, trafik, konverteringar, katalogförsäljning eller videovisningar som mål. Marketplace är för närvarande inte tillgängligt som en placering av sig själv. Det betyder att du bör välja automatiska placeringar eller redigera placeringar för att inkludera nyhetsflödet och Marketplace i din kampanj.

de rekommenderade specifikationerna är desamma för båda fläckarna.

maximera din budget

eftersom det inte finns någon kostnad att lista och ingen minskning av provisioner, är marknadslistor ett budgetvänligt sätt att främja produktförsäljning. Men även om du inte har tillgång till listan på Marketplace ännu har annonser i shoppingkanalen resulterat i minskade konverteringskostnader för varumärken.

till exempel, för att testa marknadsplatsens inverkan på kostnad per konverteringar, Lägenhetsguide, en uthyrningstjänst, inrättade två veckors försök. Studien visade att Marketplace ads bidrog till en 200 procent ökning av omvandlingar och en 45 procent minskning av kostnaden per inkrementell konvertering.

erbjud dagliga erbjudanden och kampanjer

Facebook har experimenterat med en daglig Deals-funktion i mer än ett år, och det kommer sannolikt att förbli en viktig del av Marketplace-kanalen.

i augusti körde e-handelsföretaget Daily Steals en kampanj för Playstation 4-kontroller som en tidig Facebook Marketplace deals-partner.

placering i kategorin erbjudanden översatt till fem gånger snabbare försäljning för dagliga stjäl jämfört med liknande erbjudanden som säljs någon annanstans. Företaget såg också en två gånger högre omvandlingsfrekvens när shoppare använde Facebook Checkout i motsats till att slu*tföra betalningen på sin webbplats.

lansera en ny produkt

Buzz och medvetenhetskampanjer är flera plattformar av en anledning. Och om ett av dina mål är att få förbeställningar eller tidig registrering, är Marketplace ett bra ställe att mäta tidigt övervägande.

För att främja den kommande utgåvan av Tom Clancy ’s The Division 2 Phoenix Shield Collector’ s Edition och uppmuntra förbeställningar lanserade Ubisoft en kampanj med annonser på Marketplace. Annonserna riktade lookalike publik baserat på personer som nyligen hade gjort ett köp i Ubisoft store och personer som hade besökt sin webbplats.

på två veckor kunde företaget låsa upp en spännande nivå av buzz och nå uppåt på 3,4 miljoner människor.

öka din försäljning

Om du driver ett litet eller medelstort företag med mindre än perfekta online-detaljhandelsuppställningar kan Marketplace vara ett bra alternativ. Men även de största företagen med de smartaste försäljningsfunktionerna kan öka försäljningen genom att lägga till en annan distributionskanal till sina detaljhandelsportföljer online.

strand-tema återförsäljare Tropical Breeze D Amazcor vände sig till Facebook Marketplace för att kompensera dyra kundförvärvsmetoder och effektivisera verksamheten. Företaget genererar nu 72 procent av sina intäkter från plattformen.

Think beyond sales

Marketplace utmärker sig vid omvandlingar tack vare sin publik av motiverade shoppare. Men försäljningen är inte det enda du kan göra på kanalen.

till exempel använde lägenhetsuthyrningsföretaget Apartment List Marketplace ads för att öka registreringarna på sin webbplats. Annonskopian riktade kundernas tankesätt med taglines som: ”flyttar snart? Vi Kan Hjälpa Dig Att Hitta Ditt Nästa Hem.”

Marketplace-annonserna ledde till en 17,5 procent högre räckvidd än enbart Nyhetsflödesannonser. De producerade också en 16 procent minskning av kostnaden per webbplatsregistrering.

ännu viktigare, Apartment List kunde skapa en längre varaktig anslu*tning med potentiella kunder.

När du planerar din nästa online detaljhandeln och sociala medier marknadsföringsstrategi, se till att din marknadsplats insatser i linje med dina övergripande mål.

hantera din Facebook-närvaro tillsammans med dina andra sociala mediekanaler med Hootsuite. Från en enda instrumentpanel kan du schemalägga inlägg, Dela video, engagera din publik och mäta effekterna av dina ansträngningar. Prova det gratis idag.

Kom igång

Facebook Marketplace: en omfattande Guide för marknadsförare (2024)
Top Articles
Easy Apple Crumble Recipe
Holiday Recipe: Eggnog Doughnut Muffins
Hannaford Weekly Flyer Manchester Nh
Dlnet Retiree Login
Craigslist Campers Greenville Sc
Sam's Club Gas Price Hilliard
Hotels Near 500 W Sunshine St Springfield Mo 65807
Best Transmission Service Margate
Over70Dating Login
Uc Santa Cruz Events
R/Afkarena
Conscious Cloud Dispensary Photos
Lancasterfire Live Incidents
Everything We Know About Gladiator 2
Iu Spring Break 2024
Jang Urdu Today
Indiana Wesleyan Transcripts
Panic! At The Disco - Spotify Top Songs
Putin advierte que si se permite a Ucrania usar misiles de largo alcance, los países de la OTAN estarán en guerra con Rusia - BBC News Mundo
Plaza Bonita Sycuan Bus Schedule
1 Filmy4Wap In
Craiglist.nj
Booknet.com Contract Marriage 2
Tire Plus Hunters Creek
January 8 Jesus Calling
EVO Entertainment | Cinema. Bowling. Games.
Culver's.comsummerofsmiles
Masterbuilt Gravity Fan Not Working
Garden Grove Classlink
208000 Yen To Usd
The Clapping Song Lyrics by Belle Stars
Bj's Tires Near Me
Chapaeva Age
Golden Tickets
The Wichita Beacon from Wichita, Kansas
Junior / medior handhaver openbare ruimte (BOA) - Gemeente Leiden
Vanessa West Tripod Jeffrey Dahmer
Acadis Portal Missouri
Henry County Illuminate
Best Restaurants Minocqua
Questions answered? Ducks say so in rivalry rout
Doe Infohub
Silicone Spray Advance Auto
Crystal Glassware Ebay
Spurs Basketball Reference
Searsport Maine Tide Chart
R/Gnv
Sky Dental Cartersville
Unpleasant Realities Nyt
Psalm 46 New International Version
Law Students
Bellin Employee Portal
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5825

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.